Diferenca ndermjet 32 Bit & 64 Bit OS !!

  Share
  avatar
  Onyx.
  Administrator
  Administrator

  Posts : 414
  Reputation : 0
  Join date : 23/12/2009

  Diferenca ndermjet 32 Bit & 64 Bit OS !!

  Mesazh nga Onyx. prej Wed Dec 23, 2009 4:13 pm

  Gjatë hulumtimit tim rreth 64 dhe 32 bit sistemit operativ kam gjetur shumë njerëz të hutuar që pyesin çfarë kompjuteri të blejnë ose çfarë sistemi me pak fjalë duhet të zgjidhin … Unë mendoj se ky artikull do të jetë një ndihmë e madhe për njerëzit që të dëshrojnë të zgjedhin sisteme të sakta për përdorimin e tyre.

  Kam parë shumë njerëz që pyesin në lidhje se cili është dallimi në mes të 32 dhe 64 bit sistemit operativ? … Unë shpresoj se pas leximit të këtij tutoriali, njerëzit do ta kenë më të lehtë të zgjedhin sistemin e tyre.

  Një 32 bit procesor nuk është më i shpejtë sesa një procesor 64 bit. 64 Bits procesorë janë shumë të shpeshtë të cilat ju mund ti gjeni lehtësisht në çdo PC që keni në shtëpi, por ndryshimi kryesor është hardware që keni në kompjuterin tuaj. Për një 32 bit nuk ka ndonjë nevojë për ndonjë hardwere me hapësirë të gjerë por kryesore është për të kryer 32 bit në një kohë shumë të shpejtë, por për 64 bit duhet që ju duhet të keni një hardware me hapësirë të gjërë për të kryer 64bits.Gjithsesi një 64 Bit është i shpejtë

  Dallimi kryesor ndërmjet 32 dhe 64 bit është se sistemi i 32 bit ka 4GB (gigabajt) e hapësirës për trajtimin që do të thotë se sistemi i 32 bit ka një limit prej 4GB RAM për një proces të dhënave, ndersa një 64 bit sistem operativ ka 64 bit hapësirë për të adresuar dhe mbështetet në 16 hexabytes RAM të dhënave të procesit.

  Një person i cili kujdeset për këtë kategori do të shohë që 64 bit është pak më e dobishme se 32 bit, sepse në atë mund të përdorën OS të 32 Bits-it si dhe softwaret e 32 Bits-it. Nëse ne krahasojmë 64 bit me 32 bit OS, proceset që 64 bit i kryen janë më të shpejtë dhe i kryen në mënyre të modernizuar.

  Tani shumica e kompanive të softuereve janë duke zhvilluar softwaret e tyre në përputhje me mjedisin e 64 bit, është vërtetë e vështirë për konsumatorët për të drejtuar një aplikim 64 bit në 32 bit e mjedisit, në këtë rast ata kanë për të përmirësuar hardware të tyre si RAM e cila është edhe një çështje e madhe sepse shumica e përdoruesve të kompjuterit kanë më pak se 1GB në sistemet e tyre.

  Personave që dëshirojnë të marrin një nga 32 Bit apo 64 Bit , unë ju rekomandoj 64 Bits sepse i mundëson të gjitha processet..

   Ora është Sun Apr 22, 2018 12:22 pm