Lidhja Kimike Jonike

  Share

  dR.-KilLeeR

  Posts : 241
  Reputation : 1
  Join date : 24/12/2009
  Age : 24

  Lidhja Kimike Jonike

  Mesazh nga dR.-KilLeeR prej Sun Dec 27, 2009 6:16 pm

  Lidhja Kimike Jan: Lidhja Kimike Jonike 2). Lidhja Kimike Kovalente 3). Lidhja Matematike 4). Lidhja Hidrogjenore.


  Lidhja Kimike Formohet me Kohen e Nje Elektroni Prej Nje Atomi Ne atomin Tjeter P.sh Ne Mes te natriumit dhe Klorit.
  Ne Orbitalen e Par Kemi 2 Elektrone


  Na+ cl -
  na+ 1s2 2s2 2p6

  cl- 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6

  Forca Qe i Nvan te Lidhura 2 Apo me Teper atome ne Ekementin Tee N'dryshem Qyget Lidhje Kimike elektronike valente sipas luisit shenohet me ...pika

   Ora është Wed Apr 25, 2018 6:31 am